HVAD ER DEN FORVENTEDE ROI PÅ EN INVESTERING I PRODUCT INFORMATION MANAGEMENT?

 

Blog alt tekst

 

 

 

FLERE VIRKSOMHEDER FÅR ØJNENE OP FOR VÆRDIEN AF PIM OG MARKEDET VÆKSTER

 

 

Product Information Management eller forkortelsen PIM er et voksende marked på tværs af det globale marked. Den samlede årlige vækstrate for PIM markedet er forecastet til 25,1 % fra 2019 til 2027. Den solide vækstrate skyldes, at mange virksomheder ser værdien af PIM systemerne og det giver naturligvis en øget efterspørgsel. I og med PIM stadigvæk er en relativ ny teknologi, så er der mange der forståeligt nok er afventende omkring beslutningen. Spørgsmål som hvilke løsninger der vinder markedet, er på manges tankebræt.

 

PIM er en investering. Og før du er sikker på, hvilket system du vil investere i, så er det som med alle andre investeringer en god ide at kende det forventede afkast (ROI). Som med så meget andet, så giver det kun mening, hvis investeringen skaber værdi på bundlinien. Heldigvis er det i langt de fleste tilfælde udfaldet af en investering i PIM. Men hvad skal man egentlig forholde sig til når man skal vurdere ROI på en sådan investering?

 

 

Hvor finder man værdi i et PIM system?

 

 

Product Information Management har mange fordele. Forestil dig hvad der sker, hvis din produktdata er forkert, uanset årsag. Måske har man en utilfreds kunde, der forlanger kredit fordi de er blevet misinformeret omkring dit produkt. De klager måske til en ven, som fortæller det til en anden, det betyder ikke blot tab af salg, men også tab af brand-værdi. En værdi der er langt sværere at genvinde.

 

Et endnu værre eksempel er hvis fejl i produktdata årsager en lovovertrædelse, måske har I ikke levet op til standarden for deklarationer eller andet. Det er lige netop her PIM bl.a. går ind og hjælper jeres forretning. 

 


'' Med PIM har man fuldstændig kontrol over sine data, og især versioneringen af data, idet man har én sandhedens kilde, hvor ingen er i tvivl om dataens validitet.''
 

 

Derudover sparer et PIM system også jeres afdelinger for en masse tid ifm. manuel indtastning af data. Dette er især aktuelt hvis jeres virksomhed skal have flyttet alle produktegenskaber og informationer fra alle kilder over på produktet. Et andet scenarie er ved publicering af produktdata til jeres salgskanaler. Begge tilfælde akkumulere spildt tid, spildte muligheder og forøger drastisk jeres time-to-market. Med et PIM system flytter man tid fra manuelle berigelser og over til tiltag der skaber mere værdi og potentielt salg for jeres kunder.

 

Hvordan kan man beregne ROI?

 

Jeres forretning er unik, og derfor er den måde PIM bringer værdi til jer også unik. Nogle oplever store fordele på et område, mens andre oplever det på et andet. Det kan derfor være svært at komme med et præcist bud uden at have dybere kendskab til jeres forretning. Men generelt kan man sige at der nogle fordele som altid gør sig gældende, graden af de forskellige fordele afhænger af jeres forretning.

 

Stigende omsætning igennem:

 

 • Hurtigere time-to-market
 • Forøgelse af gennemsnitlig ordre værdi
 • Potentiale til at nå nye markeder gennem effektivisering
 • Nye sprog bliver en mindre udfordring end før pga. PIMs stærke håndtering af sprog
 • Data understøtter kunden gennem hele købsprocessen og øger dermed konverteringsraten
 • PIM gør det nemmere at få genereret gode SEO-tekster

Reducering i udgifter

 

 • Medarbejdere arbejder mere effektivt med produktdata
  • Ved at kunne arbejde på tværs af sprog
  • Aldrig skal lede efter seneste version af et givent produkt
  • Arbejdsprocesserne ved produktberigelse er overskuelig og klart defineret
 • Mængden af kredit-notaer falder da kunden har bedre datagrundlag ved køb af produkt.
 • PIM reducerer udgiften til copywriters, da håndteringen af tekster foregår mere effektivt
 • PIM standardiserer leverandørdata

 

Vi tilbyder en gratis DEMO af PerfioninRiver eller Dynamicweb pim, så du kan se hvilket PIM system der passer lige netop jer. Efter en DEMO session vil vi kunne beregne jeres ROI, alt afhængig af hvilken PIM løsning i vælger.

 

Ved en beregning af ROI, kigger vi på reducerede udgifter, optimering af processer og øget salg som resultat af en PIM-implementering.

 

Hos PicoPublish har vi mere end 60+ PIM installationer i rygsækken, og vi er klar til at hjælpe dig med din. Vi har en ekspertise der favner bredt ift. brancher og virksomheder. 

Vi er klar, er du?

Bestil gratis demo af PIM systemerne inRiver, Perfion og Dynamicweb. Og lad os sammen finde ud af hvad jeres ROI på en PIM investering er. 

 

 

 

 

Med venlig hilsen 

Per Groth

CEO & Owner - PicoPublish