PIM-integration: ETIM - et standardiseret dataformat til udveksling af produktdata.


Hvad er ETIM?

ETIM er et standardiseret dataformat til udveksling af produktdata. ETIM-klassificeringen er opbygget via koder, hvilket betyder, at "blå" fx ikke er en farve i ETIM, men en abstrakt kode.

ETIM er flersproget, og du starter med at klassificere dine produkter ved hjælp af lokale sprogversioner. Herefter sender du dine produktoplysninger til alle ETIM-understøttende lande, hvor de oversætter dine kodede oplysninger til deres lokale sprogversion.

ETIM International er en nonprofitorganisation grundlagt i 2009. Organisationen har hovedkontor i Bruxelles, og ETIM International består af følgende formelle organer:

  • Generalforsamlingen
  • Direktionen
  • Standardiseringsudvalget

ETIMs magt (og ikke mindst succes) ligger i kollektivet, da udviklingen sker via uafhængige og brancheorganisationer, hvilket betyder at du også kan påvirke udviklingen.

ETIM skaber værdi via standard udveksling

En international struktur for udveksling af data letter processen med distribution af produkter – fra producent til slutbruger.

ETIM har valgt, at denne struktur skal foregå via koder. Alle koder består af 2 bogstaver efterfulgt af et sekvensnummer. Nedenfor er et eksempel fra en udvekslingfil i XML (BMEcat):

EG000001 = ETIM-gruppekode
EC000001 = ETIM-klassekode
EF000001 = ETIM-funktionskode
EV000001 = ETIM-værdikode
EU000001 = ETIM-enhedskode

Bruger vi eksemplet med den blå farve, er det en stor fordel at udveksle koder i stedet for ord. Der er sikkerhed for, at det er præcis den samme blå farve, der kommunikeres om på tværs af alle ETIM-landene.

PIM giver overblik og effektiv vedligehold af ETIM-strukturen

Alle kommercielle PIM systemer kan sikre, at vedligeholdelsen, berigelsen og distributionen af jeres ETIM-struktur foregår effektivt. Med PIM systemerne Perfion eller inriver sikrer I jer følgende:

  • Mulighed for at håndtere forskellige ETIM-versioner.
  • Hurtigere berigelse af jeres produkter med ETIM-værdier.
  • Bedre overblik over jeres ETIM-struktur.
  • Stærk håndtering af ETIM på tværs af sprog.
  • Effektiv vedligeholdelse af ETIM-koder..

GS1 standarder i PIM

GS1 er ligesom ETIM en nonprofit organisation, som er sat i verden for at skabe standarder på tværs af lande- og sproggrænser. GS1 er nok mest genkendt i forbindelse med stregkoder - unik identifikation af produkter, producenter, indpakninger, transportører, lokationer mm.

Tænk på GS1 standarden som et produkts DNA, når det bevæger sig igennem forsyningskæden.

Oplever I at skulle leve op til GS1 standarder?

Tag fat I os - så hjælper vi jer med at strukturere jeres produktdata og klæde jer godt på til rejsen mod en standardiseret verden.

Sådan kommer I igang med datastandarder

Vi ved at ETIM eller GS1 er et stort projekt, og det kræver meget af de fleste organisationer, der skal med ombord. Hos PicoPublish har vi stor erfaring med datastandarder og i særdeleshed at bruge PIM som motor til håndtering af ETIM og GS1.
Skal vi tage en {uforpligtende snak} om hvad ETIM eller GS1 kan gøre for jer?