Fejlslagne produktlanceringer er en problemstilling, som mange virksomheder har stiftet bekendtskab med. De mest succesfulde virksomheder har dog også lært at mestre disciplinen, at undgå fejlslagne produktlanceringer.
Faktisk er de så gode, at 25% af deres omsætning stammer fra nye produktlanceringer. Men hvordan kan det være, når undersøgelser viser, at 85% af nye produkter fejler indenfor 2 første år?
Hos B2B virksomheder har inriver indsamlet data, der viser, at øget konkurrence, time-to-market og håndtering af produktdata er blandt hovedårsagerne til fejlslagne produktlanceringer.
Helt konkret var manglende eller forkert produktdata den primære årsag til tabt omsætning ved lancering.
I USA viste undersøgelsen, at 1 ud af 3 virksomheder blev nødt til at trække produkter tilbage pga. forkert produktdata. Og 26% af UK brands har også indrømmet, at have stået i samme situation.
Er det så udvikling og indkøb der er skyld i en lang time-to-market og tilbagetrækning af nye produkter? Nej, oftest er det sjældent, at vi finder problemet i design og udviklingsfasen af et nyt produkt.
Problemet består langt oftere i forbindelse med berigelse og overlevering af data mellem afdelinger.
Usunde processer der ikke understøtter fordeling af ansvar, ineffektive arbejdsgange grundet forældet eller forkert valg af teknologi er langt oftere medvirkende til, at der opstår fejl.
- Per Groth, CEO og Senior Consultant, PicoPublish
Helt specifikt drejer det sig om:
Hvis jeres time-to-market afhænger af datasiloer, manuelle procedurer for onboarding og validering af ny data, så har I desværre sat jer lige i skudlinjen for den store ‘forsinkelseskanon’.
Tilbagetrækning af produkter bliver efterfølgende typisk en realitet pga. de ufuldstændige data, der opstår i jeres systemer.
Hele problematikken omkring fejlkilder i forbindelse med identifikation af nødvendige data, adgang og anskaffelse af data, import og eksport af data er grunden til, at et PIM-system kan blive en rentabel investering.